„Енергетиците“ се отказват и от Трета лига, отиват директно в областната група

24

Радневският „Миньор“ също няма да участва в югоизточната „В“ група

Отказалият се от Втора професионална лига футболен тим на „Ботев“ – Гълъбово, няма да продължи през новия сезон в при аматьорите в Трета лига – югоизток, стана ясно от информация на футболната ни централа. По този начин „енергетиците“ ще се окаже директно в областните групи.

Както вече информирахме гълъбовци пуснаха първи писмо, че догодина няма да ритат в професионалния футбол. Според Наредбата, те се водят изпаднал отбор и могат да продължат в Трета лига на регионален принцип. Посочената причина за отказ от участие в професионалния футбол бе липсата на финансиране. Но така или иначе гълъбовци играеха мачовете си на стадион „Трейс арена“ в Стара Загора, тъй като тяхното съоръжение е в реконструкция.

Сега се оказва, че „Ботев“ – Гълъбово, няма да го има и в Трета дивизия. Така югоизточната Трета лига ще приеме от горното ниво само „Поморие“ и чака още отбори за попълване от регионалните групи. За отбелязван е, че и друг тим от Старозагорска област – радневският „Миньор“, също се отказа от участие в третото ниво на югоизток.

Припомняме, че със стопирането на втория футболен ешелон заради COVID-19, „Ботев“ – Гълъбово, финишира „над чертата“ на 12-о място, с 6 победи, 7 ремита и 8 загуби при отрицателна голова разлика от 9 попадения и 25 спечелени точки. По този начин „енергетиците“ отърваха кожата в спортно-състезателен план, но във финансов – явно, не!

Петър ПЕТРОВ