Емил Христов: Убеден съм, че министър Бисер Петков прави всичко по силите си

182

Зам.-председателят на Народното събрание – удовлетворен от върнатата оставка

След категоричната позиция на майки на деца с увреждания, които настояха оставката на социалния министър Бисер Петков да не бъде приемана от премиера Бойко Борисов, министър-председателят отказа да я приеме и настоя за по-силен диалог между двете страни, за да се намери компромисен вариант. По този начин създалата се внезапно мини криза в изпълнителната власт бе преодоляна, но на дневен ред остава въпросът за възможните стъпки, с които да бъдат удовлетворени исканията на недоволните родители. Майките на деца с увреждания изрично уточниха, че въобще не са искали оставката на министъра, в лицето на когото са срещнали истински партньор.

„Радвам се, че министър Бисер Петков ще остане на поста си и оставката му не беше приета. Той е изключителен професионалист, който върши работата си с ум и сърце“, заяви пред медията ни зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. Той изрази своята надежда, че ще бъде постигнато консенсусно решение, което да удовлетворява недоволната социална група и да съвпада с финансовите възможности на социалното ведомство. По думите на старозагорския депутат вероятната причина, която стои зад действието на Бисер Петков, е свързана с невъзможността удовлетворяването на справедливите искания на майките на деца с увреждания да се случи мигновено. „Липсата на разбиране не води до добри резултати. Нека бъдем по-внимателни, по-диалогични. Много трудно трупаното с години може да бъде разрешено в рамките на месец или дори в рамките на един бюджет“, обясни Емил Христов.

Министърът на МТСП Бисер Петков

Зам.-председателят на парламента призова политическите сили да не се възползват от проблемите на жените, които имат своите справедливи искания. Той подчерта, че намирането на устойчиво решение за подобен тип значими социални проблеми минава единствено и само през диалог и единомислие на политическо ниво. „Убеден съм, че министър Бисер Петков прави всичко по силите си и ще продължи да работи по същия начин, защото действията му стъпват преди всичко на експертиза“, подчерта Христов.

Старозагорският народен представител на ГЕРБ, който е и член на парламентарната комисия по отбрана, изрази своите съболезнования на близките на загиналия пилот, чийто хеликоптер се разби в понеделник вечер на авиобазата в „Крумово“ край Пловдив.

Живко ИВАНОВ