Една асистенция не стигна на Павел Маринов за „трипъл-дабъл“

26

Победата над „Ямбол“ върна „Берое“ в Топ 4 на Националната баскетболна лига, изравнявайки заралии по точки с третия – „Балкан“ от Ботевград. Закономерно след края на срещата старши треньорът на „зелените“ Любомир Минчев обяви, че е доволен от успеха: „Доволен съм, че победихме! На моменти играхме много добре. „Ямбол“ е един от отборите, които в последния месец показва постоянство в добрата си игра. След победата им над пловдивските „студенти“ за нас беше важно да вземем мача, най-вече заради класирането ни. Затова повтарям, че съм доволен.“

Своето мнение за развоя на срещата сподели и Павел Маринов, който завърши срещата с „дабъл-дабъл“ – 14 точки и 12 борби. Любопитното е, че баскетболистът се отчете и с 9 асистенции, като само една не му достигна за „трипъл-дабъл“. Постижението на Павел Маринов му донесе и най-високия коефициент сред двата тима – 27.

„Ямболският отбор доби самочувствие след последните няколко мача и това си пролича още в началото на срещата. Радвам се, че успяхме да намерим ритъма си в защита, специално във втората част. Това и отбелязаните 7 точки преди тройката в последната секунда се оказаха, според мен, решаващи за развоя на мача“, коментира Маринов.

За „Берое“ с най-много точки в срещата се отличи Николай Стоянов – 16. Втори, само на точка пред Павел Маринов, остана Брейди Роуз, нанизал 15 пункта.

Петър ПЕТРОВ