Дрогиран шофьор се размина с решетките

46

С условна 8-месечна присъда се размина 21-годишен старозагорец, който бил спипан да шофира личния си „Опел Вектра“ под влияние на метамфетамин и канабис посред бял ден по улиците на родния си град.

Неосъжданият до момента Георги М. бил спрян за проверка след съмнително криволичене по улиците на квартал „Казански“ около 15:25 часа на 15 юли, проверката с дрегера установила солидна доза дрога в тялото му, което наложило да бъде закопчан с белезници и отведен във Второ РУ „Полиция“.

На 14 октомври обвиняемият е сключил споразумение с наблюдаващия досъдебното бързо производство прокурор, което е одобрено от съда. Изтърпяването на наказанието е отложено за срок от 3 години, считано от датата на извършване на престъплението.

Аналогично наказание е наложено и на хваната след кражба на 5 щафети салам и суджук от магазин на центъра на село Могила безработна местна жителка. Кражбата е станала на 11 декември м.г., няколко дни по-късно реабилитираната за предходни прояви Н. М. е била задържана, при обиска в нея били намерени и 580 лв., задигнати покрай продуктите. За разлика от дрогирания водач, който се е разминал с глобата, крадлата ще трябва да заплати 151 лв. за направените разноски по досъдебното производство.

Петър ХРИСТОВ