Драгомир Стойнев: За 5 месеца не свършихте нищо за хората

22
Драгомир Стойнев

„Планът на правителството за икономически мерки е главно в бъдеще време – ще направим хубава мярка, ще има нови мерки. Това, което вълнува хората, е какво се е случило досега.

Един болен човек има нужда от лекарство сега, ако му се даде след 3-4 месеца, този човек може да не е сред живите.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по време на изслушване на икономическия министър в парламента, предаде Поглед.инфо.

„Министърът е прав, че кризата е безпрецедентна, но тогава се налагат и безпрецедентни мерки. Имаме едно забавяне, забавяне, забавяне. Какво е свършено до момента?“, попита Стойнев. По думите му единствената мярка, която трябва да подпомага бизнеса, е „60:40“. „Какво вие сте свършили по тази мярка – до момента са усвоени само 17% от прословутия 1 млрд. А минаха 5 месеца“, подчерта народният представител от Старозагорски избирателен район.

„До момента от 200 млн. за малките предприятия сте дали 6 млн. лв., за средните предприятия до момента не е получено. Вместо да използвате бюджетни средства за директно финансиране, вие не го направихте и те останаха без средства“, отбеляза Стойнев.

„От 500 млн. лв. във Фонда на фондовете ефектът от този фонд е нула. Нула. Запомнете го. За 4 години, от колкото работи този фонд, пари за български предприятия няма“, заключи Драгомир Стойнев.