Доц. Атанас Славов отново поведе листата на „Демократична България“ в Старозагорско

652

„Демократична България“ регистрира листа с 22-ма кандидати в 27 МИР – Стара Загора, за предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. За водач обединението отново гласува доверие на преподавателя по конституционно право доц. Атанас Славов. „Влизаме в предстоящата предизборна кампания със заявка за излъчване на разумно и отговорно управление на страната. България е изправена пред няколко кризи едновременно и затова експерименти не бива да се правят“, заяви след подаването на документи за регистрация в РИК – Стара Загора, Атанас Славов. Втори в листата е председателят на групата съветници на „Демократична България“ в Общински съвет Стара Загора Димитър Чорбаджиев. В листата са направени няколко промени в сравнение от отминалия през ноември вот. „Разчитаме на млади хора, доказали се в своята професионална сфера. Искаме да покажем с избора на 22-та кандидати, че „Демократична България“ има кадровия потенциал и капацитет“, коментира водачът на формацията.

Доц. Атанас Славов отбеляза още, че ще продължи да работи за развитие на икономическата перспектива пред Стара Загора. Той подчерта, че в настоящата енергийна криза е недопустимо да бъде поставян под въпрос енергийният сектор в страната, тясно свързан с областния център. „Народното събрание и Министерският съвет могат и трябва да коригират Териториалния план“, заяви доц. Славов.

„Демократична България“ ще работи за по-висок резултат на предстоящия вот, който да осигури по-добро представителство на обединението в 48-ото Народно събрание. Атанас Славов бе категоричен, че формацията остава гарант на европейското бъдеще на България и развитието на страната като истинска демократична страна с работещи институции. Той изрази надежда, че следващото управление ще бъде дясноцентристко. „Страната има нужда от реформистко правителство с активното участие на „Демократична България“. Ние ще настояваме за максимално откъсване на България от зависимостта на геополитическите интереси на Руската федерация“, увери водачът на „Демократична България“ в Стара Загора доц. Атанас Славов.

Листата на „Демократична България“ в 27 МИР – Стара Загора:

 1. Атанас Владиславов Славов
 2. Димитър Здравков Чорбаджиев
 3. Теньо Димов Арабаджиев
 4. Ива Светлозарова Радева
 5. Таня Койчева Андреева
 6. Георги Колев Георгиев
 7. Александър Евгениев Сандев
 8. Николай Стефанов Петков
 9. Светлана Жекова Атанасова
 10. Надя Милчева Недялкова-Колева
 11. Пламен Христов Костов
 12. Борислав Руменов Вълчев
 13. Силяна Юриева Божилова
 14. Иван Георгиев Лапчев
 15. Николай Димитров Денев
 16. Димитър Илков Басамаков
 17. Методи Йорданов Маринов
 18. Янко Тодоров Янков
 19. Нейчо Колев Нейчев
 20. Станислав Сашков Петков
 21. Магдалена Владимирова Овчарова
 22. Румен Стефанов Димитров