Домашен насилник-рецидивист застава пред Темида

157

Държал жертвата си завързана с верига и я измъчвал с горелка

43-годишен старозагорец за пореден път ще застане пред Темида по обвинение в домашно насилие: отвличане и жестоко отношение към жертвата.

Добре познатият на криминалистите и съдебната система Чавдар Колев беше задържан след жалба от бившата му съжителка, че със заплахи и размахване на нож е била отвлечена от къща на нейни близки и държана завързана с верига в дома на насилника на улица „Мургаш“ 60 в старозагорския квартал „Лозенец“.

Отвличането било осъществено посред бял ден на 29 юли 2021 година, 38-годишната пленница успяла да се измъкне от импровизирания затвор две денонощия по-късно. На 5 август обявеният за общодържавно издирване мъж се предаде сам в полицията и категорично отричаше да е направил нещо незаконно. Чавдар е напуснал за последно затворническата килия в края на 2020 година. Според показанията на жертвата бившият й любим я измъчвал с бензинова горелка, след като преди това я остригал до голо. В хода на мъченията той довел в стаята и малолетното й детенце. От момента на предаването си Колев е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, срещу него е повдигнато обвинение по член 142, ал. 3, т.1 от НК. Разпоредителното заседание по НОХД No 266 от описа на Старозагорския окръжен съд е насрочено за 23 юни.

Иван ПЕТРОВ