Домашен насилник от Стара Загора бе осъден на 18 месеца затвор

175

С 18-месечна ефективна присъда се сдоби задържан за домашно насилие рецидивист от Стара Загора, който постигна споразумение със съда за престъпление, извършено на територията на квартал „Лозенец“ на 3 май т.г. Тогава 36-годишният Асен Бонев престъпил наложена му ограничителна заповед и набил с юмруци бившата си приятелка, която още на същия ден подала поредна жалба срещу него, но извършителят получил само поредно предупреждение и останал на свобода.

Две денонощия по-късно Бонев отново нахлул в дома на 38-годишната Й. Б. и след като я пребил, изпълнил предходна закана да я заколи, като нанесъл няколко удара с нож в гърдите й. Само намесата на съседи предотвратили гибелта на жената, която оцеля след многочасова операция. В Спешното приемно отделение тя била приета в състояние на хеморагичен шок, с обилно кървене от нанесените й травми и с пряка опасност за живота, тъй като острието на ножа прекъснало важна артерия. Близо 7 часа продължила интервенцията с участие на интердисциплинарен екип. В момента Й. Б. се възстановява в болнични условия, хирурзите се надяват един ден тя отново да може да ползва ръцете си.

Едва след сигнала за кървавата вендета от 6 май Бонев е задържан и изпратен зад решетките, повдигнато му е обвинение за опит за убийство, като го очаква присъда в размер от 10 до 20 години.

За споразумението Асен Бонев бил доведен с белезници и конвой, в залата той признал изцяло вината си. Кога ще застане отново пред Темида все още никой не може да каже, тъй като досъдебното производство по член 115 от НК било в твърде начален стадий.

Христо ХРИСТОВ