Договарят разкриването на следдипломна квалификация по Клинична хомеопатия в Стара Загора

315

Възможността в Стара Загора да бъде разкрита следдипломна квалификация по Клинична хомеопатия са обсъдили на среща ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, д-р Райна Томова – управител на Европейската школа по клинична хомеопатия, и д-р Драгомир Грудев – почетен председател на Българска хомеопатична организация.

Идеята е да бъде подписан договор за сътрудничество с Европейската школа по клинична хомеопатия и Тракийския университет, който ще предостави възможност на желаещите лекари да се специализират. Обучението е две години, като включва шест съботно-неделни семинара през първата година и пет през втората година в Стара Загора.

Медиците, успешно завършили курсовете на обучение по Клинична хомеопатия, ще получават сертификат от Тракийски университет, а обучението се признава за продължаваща квалификация от Българския лекарски съюз и Българския фармацевтичен съюз.

Европейската школа по клинична хомеопатия има сключени партньорства с Медицинските университети в София, Пловдив, Варна и Плевен. Очакванията са следдипломната квалификация в Стара Загора да бъде отворена още през месец септември след сключване на договор за сътрудничество.

(СН)