Доброволци освежиха пространството около езерото на Старозагорските бани

79
Акцията на доброволците

Тридесетина доброволци спомогнаха за освежаването на едно от любимите места за разходка – парка около езерото на Старозагорските бани, съобщиха от пресцентъра на Общината. Детските люлки са били боядисани, пейките – лакирани, пясъчниците – допълнени, а по алеите са поставени нови кошчета за отпадъци. Идеята за обновяване на парковата мебел и района, както и финансирането на начинанието, е част от проекта Build Solid Ground, изпълняван от Фондация „Подслон за човечеството“. Той има за цел да активизира общественото съзнание към подкрепа и солидарност за премахване на жилищната бедност и създаване, и поддържане на комфортна и здравословна среда за живеене.

В инициативата, провела се на 8 август, са се включили зам.-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, кметът на Старозагорски бани Станчо Станев, служители на общинската администрация и граждани.

Малко по-рано същия ден в Общината е проведен информационен ден, посветен на устойчивото развитие на градовете. Пред присъстващите ресорният зам.-кмет Красимира Чахова е представила подробности за цялостната реконструкция на сградата на бившата Метрология, която ще осигури 69 социални жилища като един от многото примери за ангажираност от страна на местното самоуправление.

Участниците в информационния ден, по време на който зам.-кметът Красимира Чахова е представила подробности за цялостната реконструкция на бившата Метрология, която ще осигури 69 социални жилища

В семинара за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие и жилищната политика участие са взели ръководители и експерти от общинската Дирекция „Общинска собственост и стопанска политика“ и „Европейски програми и международно сътрудничество“, директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ – Стара Загора, Павлина Делчева и други заинтересовани страни.

(СН)