Доброволци обновиха детска площадка в Стара Загора

40

През уикенда, чрез инициативата на Община Стара Загора „Заедно за повече детски усмивки“, беше обновена първата  детска площадка в източната част на града. Доброволци, от кварталите „Самара“ 2 и „Самара“ 3, заявили участие в Административно бюро „Изток“, сред които и секретарят на местната администрация Делян Иванов, рано в съботната сутрин започнаха с освежаването на детския кът, намиращ се на бул. „Хан Тервел“. Те подмениха изпочупени фризове на пейки в съоръжението, боядисаха оградите и катерушките. Проверена беше и безопасността на пързалките.

„Искаме да спомогнем за по-добрия вид на детските площадки, тъй като много често те са обект на вандалски прояви“, обясни Иванов. Той уточни, че поддръжката на всички съоръжения е ежедневна и апелира към всички граждани да бъдат пазени.

Община Стара Загора отново отправя призив към старозагорци да се включат като доброволци в инициативата, която цели освежаване на всички детските площадки в града и селата от региона, за да бъдат те привлекателно и безопасно място за игра. Тя ще продължи през почивните летни дни, за да бъдат обхванати всички съоръжения.

Кампанията на Община Стара Загора е подкрепена от „Оргахим“ АД, които осигуряват безвъзмездно необходимите бои и лакове, подходящи за външни условия. Администрацията ще предостави всички консумативи като четки, ръкавици и други, за да греят с нов цвят и настроение детските съоръжения. При всяка една от групите доброволци ще има и служител на съответното административно бюро, който ще оказва необходимото съдействие.

Всички желаещи да се включат в кампанията е необходимо предварително да заявят участие по телефон или на място в административните бюра на територията на Община Стара Загора. Допълнителна информация за етапите на провеждане й ще бъде публикувана в сайта starazagora.bg, медиите, социалните мрежи, административните бюра и кметствата по места. На финала Община Стара Загора ще отличи най-активните доброволци и включилите се организации.

(СН)