Дирижираният жребий за Купата праща направо на финала „зелено-белите“ и „севернячките“

28
Момичетата, водени от Татяна Гатева, ликуват в зала "Триадица"

Четири отбора са подали заявка за участие в Турнира за Купата при жените. Това са водещите четири тима в класирането след първия етап: „Берое – Стара Загора“, „Монтана 2003“, както и столичните „Славия“ и „Шампион 2006“.

Финалният турнир ще се проведе на 9 и 10 март. Полуфиналите ще са на 9 март, а на 10 март ще се изиграят финалите за трето и първо място.

В понеделник, 22 февруари, ще се проведе дирижиран жребий за полуфиналите, като първите два тима – тези на „севернячките“ и „зелено-белите“, няма да могат да се срещнат помежду си.

Припомняме, че заралийки са актуалният носител на трофея! През февруари 2020 г., преди коронавирусът да удари България, „Берое – Стара Загора“ спечели първата си Купа на България. Старозагорските баскетболистки триумфираха при третия си опит в последните три години и четвърти финал от 2016 г. насам във финала срещу „Монтана 2003“, след като спечелиха с 60:45 в препълнената столична зала „Триадица“. Така момичетата, водени от Татяна Гатева, спряха серията от два поредни спечелени финала в надпреварата за „севернячките“. Така след три сребърни и един бронзов медал в последните четири години, и на общо шестия си финал, старозагорки добавиха жадувания и изстрадан трофей във витрината си.

(СН)