ДИПКУ организира безплатен уебинар за педагогически специалисти

37

Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учители (ДИПКУ) към Тракийски университет, съвместно с Регионално управление на образованието – Стара Загора, организират на 24 март 2020 г. (вторник) от 14:30 ч.

безплатен уебинар за педагогически специалисти.

По време на уебинара, чиято продължителност ще е 1 час и 30 минути, ще бъдат представени платформи и продукти със свободен достъп, подходящи за дистанционно обучение на ученици, ще се сподели личен опит от последните седмици и ще бъде представена безплатна платформа и софтуер за провеждане на часове с видео връзка (TeamLink). Ще бъде направена и демонстрация как може дистанционно да се организира тестово изпитване и да се осъществи контрол при неговото провеждане (Google Forms). Всички разглеждани платформи и приложения работят без регистрация за учениците, а учителите могат да използват вече съществуващите си регистрации в Google или Facebook.

За участие в уебинара е необходимо да се последва приложения линк 15 минути преди началния час: m.teamlink.co/5210925338.

Може да се използва преносим компютър, стационарен компютър, таблет или мобилен телефон. Препоръчват се първите два варианта, защото мобилните устройства ще изискат инсталация на приложение. Повече информация може да бъде намерена на сайта на ДИПКУ: dipku-sz.net.

(СН)