Джамбазин пробва да подкупи полицаи с 50 лева

269

51-годишен мъж, спипан да превозва животни без необходимите документи, е задържан по закона за МВР, след като пробвал да „омилостиви“ спрелите го за проверка униформени, подхвърляйки им банкнота от 50 лева в автомобила.

Йордан Христов от село Сотиря е бил спрян за проверка на 28 май около 10:00 часа на улица „Добри Димитров“ в Сливен. Оказало се, че в купето на микробуса му „Форд Транзит“ са качени два коня, за които мъжът не е могъл да представи нито разрешително за превоз, нито някакъв документ за произхода им. В момента, в който полицаите започнали да съставят акта, мъжът извадил петдесетолевка, оставил я в купето на патрулката и заявил: „Момчета, вземете за по едно кафе, а аз да тръгвам, че добичетата са жадни“.

По случая е образувано досъдебно производство, по предварителни данни кончетата са били откраднати от село на територията община Котел, а крайната цел на пътуването е нелегална транжорна в ромски квартал на Сливен. Там трябвало да бъдат заклани, а от месото им да се направят колбаси по поръчка на известен ресторантьор от Стара Загора, който от доста време глези клиентите си с деликатеси от конско месо.

Христо ХРИСТОВ