Десет рок банди ще опънат жици на шестия We Are Going To Мъглиж

368

Форумът се настани трайно в „библията“ Метаl Нangar ‘2018, тази година партньор на Феста е СНЦ „Българско е“

С поредна нова визия – плакат и лого, и вече уточнена на 100 процента програма може да се похвали шестото издание на станалия традиционен рок фестивал We Are Going To Мъглиж. Тази година 7 и 8 септември – петък и събота, са дните, в които прекрасното подбалканско градче ще посрещне феновете на българската метъл-, пънк- и роксцена с десетина групи.

Стартът на рокаджийския форум ще бъде даден в 19 часа на 7 септември в местността Равня. Първи на сцената жици ще опънат момчетата от Ghosts From Our Past. След тях щафетата поемат дългокосите им колеги от Hellion Stone, които стартират в 20:00 часа и се очаква буквално да подлудявят аудиторията. Музикантите от Forgot The Ten са трети по ред и ще имат удоволствието да свирят и пеят от 21:00 часа пред вече разгорещената публика. Следват металистите от столичната група K.O.R.A от 22:00 часа, а последната банда в първия фестивален ден ще бъде доста провокативната Khanъ, която ще „приспи“ гостите от 23:00 часа нататък.

„Каним всички приятели на рок музиката на вече традиционната ни среща в края на лятото. Купонът на шестия We Are Going To Мъглиж ще е на max!“, обещават от I.R.B.69.

В 19:00 часа ще започне рок нашествието и на 8 септември, събота. Първата група, която ще се изправи пред, надяваме се, релаксиралата публика, ще бъде Seconday. След нея, от 20:00 часа, ще забият момчетата от добре позната на мъглижани This Burning Day. Веднага след тях, от 21:00 часа, да взривят публиката ще се опитат „домакините“ от Ivo Ruev Band 69 или I.R.B.69, както се изписват съкратено. Освен редовен участник, групата е и организатор на фестивала. Нейният хедлайнер е Иво Руев – вокали и китара. Останалите са Трендафил Точев – китара, Ивайло Иванов – барабани, и Стоян Балев – бас. Час по-късно идва ред на BROND, а поредното издание на We Are Going To Мъглиж ще закрие Abysmatic. Припомняме, че шестият Are Going To Мъглиж намери трайно и обширно място в металбиблията Зона Метаl Нangar ‘2018. Тази година партньор на фестивала е СНЦ „Българско е“, което подкрепя и представя родни производители. В рамките на рокфеста от „Българско е“ ще организират алея на изкуствата и занаятите на тема „Рок култура“. А на 9 септември, неделя, ще има и допълнителна програма с изненади…

Намерението на организаторите – фестивалът да се превърне в ежегодно традиционно събитие, което да допринася за развитието на фестивалната култура извън пределите на София, е вече факт! Успехът на първото издание през 2013-а беше надграден миналата година и Фестът вече трайно присъства в концертния календар. Удобната локация – само на няколко километра от Стара Загора и Казанлък, също улеснява максимално феновете на здравия рок.

Чудната планина над Мъглиж в края на лятото и качествена музика на открито – това би трябвало да бъде повече от достатъчно за почитателите на различните течения в рока да изкарат страхотно. Организаторите и Община Мъглиж обещават 2-3 незабравими дни в местността Равня, на около километър от градчето, до която се стига по асфалтиран път. И където достъпът до фестивала, както и ползването на палатки и тази година ще бъде напълно безплатно…

„Основната цел е фестивалът да работи за създаване и утвърждаване на културните ценности и идентичност по отношение на региона. Тъй като не поставяме комерсиален акцент, при подбора на участниците се залага на критерии, които имат повече културна, отколкото чисто меркантилна значимост. Фестивалът не е с конкурсен характер, а е насочен към развитието на локалната градска култура чрез създаване на сцена и възможност за изява пред публика на различни underground групи и изпълнители…“, заявяват организаторите. Иво Руев пък е категоричен откъм природосъобразния кетъринг – топла скара и ледена бира.

Георги ГЕРЕНОВ