Депутатът от ГЕРБ Радостин Танев: Опозицията за пореден път се провали

84

„Въпросът е на каква цена „Воля“ и независимите дават подкрепа на правителството, попита старозагорският му колега от БСП Георги Гьоков

„127 гласа в подкрепа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева са ясна оценка за нейната работа. Очевидно мнозинството в парламента отчита свършеното от нея“, заяви пред медията ни старозагорският депутат на ГЕРБ Радостин Танев. Той бе категоричен, че опозицията за пореден път се е провалила в опита си да аргументира дадено свое искане.

„Дебатът в пленарна зала бе на много ниско ниво. С действията си колегите от опозицията допринесоха истински за ниския рейтинг на Народното събрание. За жалост, отчетът, който Цвета Караянчева изнесе за своята работа, остава встрани на фона на наистина ниското ниво на разговор в парламента“, заяви Радостин Танев.

Ниското ниво на дебата потвърди в своя коментар и депутатът на БСП Георги Гьоков. Той прехвърли вината за развоя на дискусията върху парламентарното мнозинство.

„Разговорите бяха принизени до обикновени обвинения и изказвания, които нямаха нищо общо с темата. Докато ние от БСП аргументирано посочихме защо Цвета Караянчева не трябва повече да бъде председател, от другата страна на залата управляващите просто разводниха дебата, което е честа тяхна практика“, коментира Гьоков.

Депутатът на социалистите призна, че развоят на събитията е бил предизвестен, тъй като депутатите от партията на Веселин Марешки и независимите от „Атака“ са заявили подкрепата си за Караянчева. „Ние бяхме длъжни да инициираме това политическо действие. Големият въпрос, който трябва да получи отговор, е на каква цена е осигурена подкрепата от „Воля“ и независимите депутати за това парламентарно мнозинство“, попита Георги Гьоков.

Живко ИВАНОВ