Депутатът Георги Гьоков: Бисер Петков не получи подкрепата на правителството за поетите ангажименти

264

„Оставката на министъра на труда и социалната политика е закономерно действие, но аз не виждам кой ще застане на неговата позиция, за да изпълни поетите ангажименти без никакви средства. Каквото и да си говорим, в социалната сфера не са предвидени достатъчно пари за 2020 г.“ Това заяви за медията ни старозагорският депутат Георги Гьоков във връзка с неочакваната оставка на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков – поискана и приета от премиера Бойко Борисов в петък. От пресслужбата на Министерски съвет същия ден съобщиха лаконично, че кадровото решение е въз основа на натрупани във времето основания.

Бисер Петков

Очаквано Гьоков разкритикува управляващите, че с поредния проект на бюджет изоставят хората в неравностойно положение да се оправят сами. „Още при приемането на Закона за социалните услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ предупредих, че в текстовете има твърде много несъвършенства. Още тогава стана ясно, че те няма да свършат работа. Затова днес виждаме, че Бисер Петков не получи подкрепата на правителството и по-специално Бойко Борисов и Владислав Горанов за поетите ангажименти. Тези закони изискваха съответното финансиране, което просто липсва за 2020 г.“, коментира Георги Гьоков.

На въпрос очаква ли позицията в подкрепа на Бисер Петков, която майките на деца с увреждания заявиха, да промени решението на министър-председателя, старозагорският депутат на БСП изрази мнение, че това е малко вероятно.

Живко ИВАНОВ