Демирева гледа към Сезон 2021, но се надява да се състезава още тази година

21

Олимпийската сребърна медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро ‘2016 Мирела Демирева гледа към 2021 г., въпреки че се надява да се състезава по-късно още през този сезон. Състезателката на старозагорския СК по лека атлетика „Берое“ работи усилено по техническите аспекти в очакване на рестарта на кампанията, която беше прекъсната през март заради пандемията от коронавирус.

„Участието ми в състезания през тази година ще зависи от това доколко безопасно ще бъде пътуването за мен и за екипа ми, както и от хората, които организират турнирите“, коментира Демирева.

Мирела, която е и двукратна вицешампионка на Стария континент, от няколко години се готви в нидерландския град Зутермер и не се оплаква, въпреки че заради COVID-19 тренировъчният й център е бил затворен през април. Тя обясни, че е продължила със заниманията в паркове и на пясъчните дюни.

„Повечето хора тук и преди, и сега не се вълнуват особено и поведението им не се е променило. Спокойно е, няма напрежение“, заключи Демирева. Ние пък няколко пъти писахме, че Диамантената лига ще възобнови своите състезания по променен календар, а игрите Токио ‘2020, за които беройката има спечелена квалификационна квота, ще се проведат догодина, макар и под същото лого…

(СН)