Делян Пеевски отказа да бъде евродепутат

39

Делян Пеевски се отказва от мястото си в Европейския парламент, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента днес. Самият Карадайъ също ще подаде заявление в ЦИК за отказ от евродепутатското си място.

За втори път Пеевски се отказва от мястото си в Европейския парламент, припомня dariknews. На предишните европейски избори през 2014 г. той отново беше избран за евродепутат. „Ние не подвеждаме хората и изпращаме млади и умни хора в парламента“, заяви Пеевски, който беше под номер 2 в евролистата на ДПС.

„Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България“, каза още Делян Пеевски.

По повод на резултатите от европейските избори лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ДПС е успяла да постигне партийните си задачи и цели. „Ние имаме ясна програма за ускорено догонващо развитие на страната, но това не е достатъчно. Нашият призив е системните партии да седнем, за да определим приоритетите и посоката на развитие на страната. Ние като партийни задачи и цели си бяхме поставили да преодолеем щетите от изборите през 2017 г. и да направим обединение на нашите избиратели. Това вече е факт“, заяви лидерът на ДПС.

(СН)