Делото за двойното убийство в центъра на Паничерево застава отново на старт

327
Обвиняемите Виолета Ангелова /1/ и братовчед и Ангел Сашев /2/ бяха привлечени към отговорност веднага след нощта на масовия побой на центъра на село Паничерево

Наказателно дело за убийството на двама души при масов бой на центъра на гурковското село Паничерево през нощта на 21 срещу 22 октомври 2017 година се очаква да тръгне на 3 декември в Старозагорския окръжен съд, за когато е насрочено разпоредително заседание.

Обвиняеми по него за смъртта на баща и син Иван Иванов и Антон Антонов от Николаево са 26-годишната новозагорка  Виолета Ангелова, братовчед й, 23-годишният Ангел Сашев и 25-годишният Митко Стоянов от Нова Загора.

Обвинителният акт бе внесен още през пролетта , но съдът го върна обратно за отстраняване на явни фактически противоречия и грешки с решение от 27 юни т.г.

Мелето е станало заради разменени остри реплики между две големи групи празнуващи на фона на песните на фолкизпълнителката Мира. В разпрата, при която е било изпочупено оборудването на заведението и са прозвучали няколко пистолетни изстрела, са участвали две дузини роми от Николаево, Паничерево и Нова Загора.

И на тримата са подигнати обвинения за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, извършени по особено мъчителен начин и по с особена жестокост. При Ангел престъплението е в условията на рецидив, а при Митко има и нанесена средна телесна повреда .

Законът предвижда за тези престъпления 20 години затвор или доживотна присъда без право на замяна.

При гледането на мерките за неотклонение през 2017-а година Виолета и Ангел заявиха, че нямат спомен за случилото се в дискотеката. Самите те били жертва на побой: лявото око и лявата ръка на жената пострадали от удар с метален прът, а счупена бутилка почти отнесла едното  ухо на младия мъж.

И тримата обвиняеми са с постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“, като Виолета е в сливенския затвор, а Ангел и Митко са в старозагорския.

Христо ХРИСТОВ