Делегация от Казанлък гостува в побратимения град Блида, Алжир

222

От 10 до 14 септември на посещение в град Блида, Алжир, е казанлъшка делегация, в която са включени кметът на община Казанлък Галина Стоянова, общинският съветник Сунай Хаджъ, представител на посолството на Алжирската Демократична и Народна Република в България Мира Попова и областният управител на Стара Загора Гергана Микова.

Това е първо посещение на представители от Казанлък след подписването на Меморандум за побратимяване с алжирския град през септември миналата година и повторното посещение на техни представители в рамките на Фестивал на розата `2018. Тогава новите побратими на Казанлък от Алжир останаха очаровани от съхранените красиви традиции в Долината на розите и тракийските царе и изявиха желание да приложат казанлъшкия опит у тях.

В рамките на 3-дневното посещение предстои подписването на подобен на този с Казанлък първи по рода си договор за побратимяване на окръг Блида и област Стара Загора. Очаква се споразумението на областно ниво да разшири възможностите за сътрудничество между двата района.

Програмата на делегацията предвижда срещи с администрацията на окръг Блида и техния областен управител, с представители на бизнеса, посещение на индустриални и културни обекти, срещи с представители на изпълнителната власт на община Блида и обсъждане на перспективите за обмен и сътрудничество между общините Блида и Казанлък, побратимени под красивия общ символ на маслодайната роза.

(СН)