Дезинфекцират всички публични места в Казанлък заради коронавируса

136

По нареждане на кмета на Казанлък Галина Стоянова Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ извърши дезинфекция на публични места с най-голямо струпване на хора, както и на обществените сгради. Мярката е превантивна и е част от разширените действия на Кризисния щаб към Община Казанлък по бедствия и аварии във връзка с предприетите засилени мерки за предпазване от появата на COVID-19 на територията на община Казанлък.

Парковете „Розариум“ и „Тюлбето“ са дезинфекцирани с натриев хипохлорит. Дезинфекция е извършена по възловите кръстовища в града, сградите на Социални грижи и Данъчното, на Банка ДСК, на Универсалния магазин, на полицията, всички общински сгради, всички обществени тоалетни, входовете на училища и детски градини, всички уязвими места, където има струпване на много хора.

Дезинфекцията се извършва паралелно с обичайните задължения по сметосъбиране и сметоизвозване на Общинското предприятие по чистота, които продължават по график. От там призовават гражданите да не изхвърлят смет на нерегламентирани места, защото това хаби човешки и финансов ресурс, който в създалата се ситуация за превенция на появата на коронавирус е изключително необходим.

Дезинфекцията на обществени сгради, възлови кръстовища и места в града ще продължи да се извършва периодично, уточняват от Общината.

(СН)