Двама насилника над жени и дете влизат в затвора

118

Две ефективни присъди за случаи на блудство с непълнолетно момиче и насилие над жени наложиха съдиите от Стара Загора и Казанлък. И двамата извършители са криминално проявени с множество вече изтърпени наказания за аналогични прояви в миналото си.

Девет години ще трябва да прекара зад решетките 47-годишният жител на село Свобода Ангел Ангелов, който принудил през януари м.г. със заплахи за побой 12-годишно момиченце да удовлетвори сексуалните му щения. Извергът е бил задържан няколко дни по-късно, след като жертвата споделила с близките си какво е била принудена да направи от близкия й роднина.

Шестгодишна ефективна присъда е произнесена за 37-годишен жител на Мъглиж, който на два пъти през лятото на м.г. (на 13 юни и 8 юли) в Казанлък и родното си градче пробвал чрез заплахи за убийство и побой да принуди 24-годишна жена и 19-годишно момиче да влязат в сексуална връзка с него. И двата опита останали недовършени по независещи от мераклията причини. Пеньо Манолов е излязъл от затвора през декември 2017 година, след като изтърпял наложената му за поредица от кражби двугодишна присъда.

И двете ефективни присъди подлежат на жалби и протести пред висшестоящ съд, осъдените са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Христо ДИМИТРОВ