Двама бивши помощник-треньори на „Берое“ застанаха пред Темида

1655
Атанас Рибарски

Рибарски съди Армандо заради 2 крошета

Двама бивши помощници на Ферарио Спасов от времето, когато беше старши треньор на футболния клуб „Берое“ застанаха пред Старозагорския районен съд.

Армен Амбарцумян

3 000 лв. за претърпени неимуществени вреди и преживени страдания поиска Атанас Рибарски от бившия си колега Армен Амбарцумян за скандал, приключил с юмручни крошета по главата му в началото на март т.г.

Инцидентът, след който се наложило жертвата да мине през скенер, е станал след загубата от „Ботев“-Пловдив, докато целият щаб на Феро обсъждал състоянието на отбора.

В хода на дискусията наставникът на вратарите взел отношение за играта и на другите играчи, при което Рибарски направил забележка да не се бърка в неща, за които не отговаря. Последвала бурна реакция, гарнирана с две яки крошета, при което Рибарски се проснал на пода в безсъзнание. Само бързата намеса на останалите присъстващи го спасили от допълнителни удари, уточняват свидетелите на нелицеприятната схватка. Според лекарите ударите можели да се окажат фатални за Рибарски, който имал стара травма на носа, заради която преди време му поставили там пластини.

Наказателното от частен характер дело е образувано още на 21 март за престъпление по чл. 131, ал. 1 от НК за причинена телесна повреда, но Амбарцумян бил доста време неоткриваем. После пък се оказал зает с подготовката на националния отбор и това проточило гледането, коментира защитникът на ищеца Рибарски.

Ответната страна предпочете да запази мълчание, докато съдът не се произнесе по същество.

В кулоарите на съда Армандо изрази учудване, че случаят е предизвикал интерес сред криминалните репортери и настойчиво поиска да разбере кой е „раздухал“ историята.

В понеделник беше даден ход на делото. По искане на адвоката на Армандо предстои да бъдат разпитани Ферарио Спасов и изпълнителният директор на ПФК „Берое“ Илко Русев. Следващото заседание е насрочено за 14 септември.

Веднага след скандала в треньорската стая на 5 март т.г. Армен Амбурцумян беше освободен от „Берое“, тогава обаче официалната версия беше, че раздялата е по взаимно съгласие. От ръководството дори му благодариха за работата през 4-те години като помощник и му пожелаха успехи в националната гарнитура.

Христо ХРИСТОВ