„Да се провреш под дъгата“ е втората премиера на ДТ „Гео Милев“

59
Драматичен театър "Гео Милев"

На 26 октомври от 19:00 часа ще бъде представена втората премиера за сезон 2020/2021 на старозагорския Драматичен театър „Гео Милев“ – „Да се провреш под дъгата“ от Георги Марков. Постановката е дело на Ивалин Димитров.

Приживе писателят-дисидент Георги Марков не се страхуваше да пише за теми, които са „болни“ във всички времена и при всяка власт, и да нарича нещата с истинските им имена. Дълбае дълбоко в душите на своите герои и открива както амбиции, продажност и страхове, така и нежност, и неугасим стремеж към красотата.

Всичко това с пълна сила важи за пиесата „Да се провреш под дъгата“, поставяна на сцена заради своята актуалност и спирана от комунистическата цензура пак по същата причина. Героите, изправени на ръба на смъртта, се вкопчват в живота всеки по свой начин. Един се опитва да си купи с пари още малко време, друг – да постигне мир чрез философията, трети иска да открие опора в изкуството… До момента, в който крехкото равновесие в малкото им общество е взривено.

Дали красотата ще спаси душите им? Възможно ли е да се провреш под дъгата и да преминеш в съвършен свят на благородство и светлина? Отговорите ще бъдат дадени по време на представлението.

В спектакъла участват актьорите Стефан Борисов, Димитър Митев, Ивелин Керанов, Георги Райчев, Жоро Райчев, Ивалин Димитров, Кольо Стайков и Георги Ножделов.

След премиерата на 26 октомври „Да се провреш под дъгата“ ще се играе на 27 октомври, както и на 19 и 26 ноември.

(СН)