Да дарим 160 нови книги на 160-годишната библиотека „Искра“

32

За юбилея на културната институция в Казанлък е обявена дарителска кампания

Още със създаването на новия фонд на казанлъшката библиотека в първите следосвобожденски години, местните жители щедро и с отговорност са дарявали, за да продължи просветното дело на Възраждането, да се опази искрата любородна на знанието и просветата. Особено активен е този процес в началото на 1924 г., когато започва окомплектоването на отдел „Казанлъшки архив“ и колекцията „Старопечатни книги“. През последните години библиотечният фонд отново разчита на дарителите, на тяхната подкрепа и разбиране ролята на библиотеката като културен институт.

„Заедно продължаваме да обогатяваме тази културна традиция, заедно доказваме, че четенето е необходим процес за израстването на отделната личност и обществото“, заяви Анна Кожухарова, директор на Общинска библиотека „Искра“, и предварително благодари на всички щедри граждани.

В тази юбилейна година, когато казанлъшката библиотека чества 160-ия си рожден ден, всеки може да направи своя подарък на културната институция и нейните потребители.

Може да пишете на email: iskra_lib@abv.bg или да позвъните на телефони:  0431/63794 – Общинска библиотека „Искра“, 0884100865 – Мария Чалова и 0879101068 – Екатерина Трендафилова. Или пък направо да посетите на място културната институция на адрес: Казанлък, ул. „Искра“ No 1.

Петър МАРЧЕВ