Гълъбовските полицаи не са охранявали незаконния протест, а пресичането на пешеходна пътека в Обручище

809

Полицейските служители на РУ – Гълъбово, не са охранявали незаконен протест в село Обручище на 27 март рано сутринта, а са били на място, за да гарантират обществения ред и спазването на Закона за движение по пътищата. Това заяви днес за медията ни директорът на ОДМВР – Стара Загора, старши комисар Георги Хаджиев, позовавайки се на доклада, който е получил от полицейското управление в Гълъбово.

Припомняме, че протестът на 27 март рано сутринта се състоя заради лошото състояние на пътния участък, но пък блокирането на републикански път бе извършено в нарушение на Закона за пътищата и възпрепятства превоза на работници към Рудник 3 и ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Старши комисар Хаджиев потвърди, че за протеста е нямало разрешение, по според доклада, който е получил, гълъбовските полицаи са следели дали гражданите правилно пресичат пешеходната пътека според разпоредбите на ЗДП. И също, че на един от „пешеходците“, който е бил по-агресивен и не е пресякъл на пешеходната пътека, му е бил съставен акт.

Според доклада груповото пресичане рано сутринта е траело 3 – 4 минути, след което МПС-та са били допуснати да преминат по републиканския път. Факт, който не беше потвърден нито от представители на ОПУ, нито от служители на ТЕЦ 3, нито от колеги журналисти.

Днес сутринта в Обручище също е имало протест, по-малоброен от предния ден, въпреки факта, че от ОПУ вече са закарали техниката си там, с която ще започне ремонтът на пътния участък след спирането на дъжда.

Старши комисар Хаджиев увери, че ще провери достоверността на доклада на гълъбовските му колеги и ако той не отговаря на истината, ще последват санкции.

Йовка ВЕЛИКОВА