Гръмнаха с ловна пушка Исус от Каменово

151

27-годишен баща на три невръстни деца от новозагорското село Каменово е настанен в болница с огнестрелна рана в гърба след изстрел почти от упор с незаконна ловна пушка.

Сигналът за простреляния на улицата в близост до дома му Исус Димитров е бил подаден около 7:10 часа на 11 юни от негов роднина, който го открил паднал облян в кръв. Пристигналите на място полицаи установили, че раната е от стрелба с ловно оръжие, за по-малко от част бил установен и задържан извършителят. Оказало се, че изстрелът е произведен от 34-годишния Стефан Карарадев, който преди две години се прибрал от Стара Загора в селото заедно с брата си близнак Пламен.

Двамата братя ергени заживели в наследствения си дом, занимавали се с поправка на електроуреди, били търсени от мнозина заради техничарските си познания.

През миналото лято Карарадев и Исус влезли в спор за изчезнало имущество от двора, словесната разпра прераснала във формен двубой, при който мургавият адаш на Христос цапардосал „опонента“ си по главата с лопата и едва не го убил.

Братята близнаци завели гражданско дело, но то се замотало в съдебните кулоари и най-вероятно Стефан не издържал и тръгнал да си отмъщава, коментира кметицата на Каменово Иванка Димова.

Раненият е настанен в сливенската УМБАЛ, направена му е операция и на този етап няма пряка опасност за живота. При операцията от гърба на мъжа били извадени дузина сачми за пернат дивеч, с които е била заредена едноцевката.

Близо 500 са официално регистрираните като постоянно живеещи в Каменово, но повече от половината са се разпилели по света в търсене на препитание, уточни селската управничка. Единици били като братята близнаци, които се завърнали обратно, но ето че точно с един от тях възникнали проблемите.

Карарадев е задържан първоначално за 24 часа по закона за МВР, очаква се прокуратурата да поиска постоянното му оставяне в ареста. Иззето е оръжието, за което липсвало разрешително за ползване.

Христо ХРИСТОВ