Граждани сигнализираха за ухапан от куче старозагорец

194

На Горещия телефон на Община Стара Загора е бил получен сигнал за инцидент с домашно куче, ухапало гражданин в района на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Генерал Столетов“. Екипи на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ и ОД на МВР са се срещнали с пострадалия старозагорец. При обход на мястото на инцидента обаче агресивното куче не е било намерено, нито е открит стопанинът му.

Други два сигнала са били за изгубено агресивно домашно куче пред ЕГ „Ромен Ролан“ и за агресивни бездомни кучета в централния парк „Пети октомври“. Екип на Приюта за безстопанствени животни пък е заловил агресивна майка с пет малки кученца в района на Съдебната палата.

За периода 9 – 13 март на Горещия телефон са били подадени над 150 сигнала, като 60 от тях касаят неправилно паркирани автомобили в централната част на Стара Загора.

Сигнал е подаден и за четири МПС-та, които са дрифтели на площада в центъра на курортното селище Старозагорски минерални бани.

След подадени граждански сигнали е била обезопасена опасна дупка в близост до пешеходната алея, до ул. „Димчо Стаев“ в кв. „Казански“, отремонтирани са били неработещо улично осветление и няколко паркомата в града.

От Общината припомнят, че Горещият телефон 0800 157 37 е безплатен.

(СН)