Граждани настояват за оставката на общинска съветничка от „Възраждане“

254
Общинската съветничка Искра Михайлова като участник в блокадата на подстъпа към магистралата

Конкретният повод е пуснатото от нея видео във Фейсбук, в което тя нарича полицай „капут“

Колективна жалба ще бъде депозирана в понеделник до председателя на Общински съвет Стара Загора във връзка с видео от блокадата на подстъпа към АМ „Тракия“, разпространено в социалната мрежа от общинската съветничка на партия „Възраждане“ Искра Михайлова, в което се чува нейната реплика към униформен служител от „Охранителна полиция“ – „Ма к`во го гледаш този капут, няма правомощия нищо да направи“.

„Молим Ви на редовно заседание на Общински съвет да предложите на Искра Михайлова от ПП „Възраждане“ да напусне Общински съвет Стара Загора, тъй като тя е срам за него. Искра Михайлова е един от водачите на протестите в Стара Загора, в което няма нищо лошо, всеки има право да си изразява мнението. Всички имаме права, задължения – също, но правата на едни свършват до там, откъдето се нарушават правата на други граждани“, се настоява в колективната жалба до председателя на ОбС Стара Загора.

В жалбата се припомня, че Искра Михайлова е известна в Стара Загора с вечните си протести, но блокадата на най-прекия път от Града на липите към автомагистрала „Тракия“ от групата, в която участва и общинската съветничка, е създала многобройни проблеми на живеещите в региона.

„Това не трябва да се допуска и да се толерира по никакъв начин от Обществото. На Републикански път, който е публична държавна собственост, са разположени палатки на вечно протестиращите известни в Стара Загора, които спират свободното преминаване на граждани, което е незаконно. Относно надписите – „Стара Загора иска оставки“, молим да обясните на госпожа Михайлова, че 10 човека не представляват Стара Загора и не са упълномощавали Искра Михайлова да говори от тяхно име. Обяснете й, че полицията на Стара Загора не са „капути“, така, както тя ги нарича, защото като представител на Общински съвет Стара Загора трябва да представлява сигурността на гражданите, както в случая прави полицията, а не да нарушава правата на голяма част от гражданите, като е блокирала Републикански път. Според нас, гражданите, положили подписите си, е недопустимо Искра Михайлова да е част от Общински съвет Стара Загора, тя нарушава правата на гражданите“, се казва още в колективната жалба, в чийто финал авторите й напомнят, че тя, както и останалите общински съветници, е положила клетва „във всичките си действия да се ръководи единствено и само в името на гражданите“.

(СН)