Градът на липите отново ще се представи на „Ваканция и СПА Експо“

56

Община Стара Загора ще вземе участие в 37-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“, която ще се проведе от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център, София.

Възможностите за туризъм, които Стара Загора предлага, ще бъдат показани на caмocтoятeлeн изложбен щанд, който е с модерна кoнцeпция и визия. Акцент в представянето ще бъде утвърждаването на Стара Загора като град с хилядолетна история и богато културно наследство. Гостите на туристическата борса ще могат да видят реплики на експонати от фондовете на Регионалния исторически музей, атрактивни фотоси, мултимедийни презентации и рекламно-информационни материали. Ще бъдат представени предстоящите фестивали и културни събития в областния град, възможностите за балнео и СПА туризъм на Старозагорските минерални бани и др.

Тридневното изложение е едно от най-мащабните туристически събития на Балканите. В тазгодишното издание участие ще вземат над 320 изложители от Европа, Азия, Африка. Близо 60 са новите участници. Очаква се посетителите да са около 20 000 души.

(СН)