Готвач-пироман ще мете безплатно улиците в Павел баня

98

150 часа безплатен труд ще трябва да положи през следващите 12 месеца жител на Павел баня, който застана на подсъдимата скамейка за умишлено подпалване и унищожаване на лек автомобил „Фолксваген голф“, притежание на свой съгражданин.

Работещият като готвач в балнеокомплекса „ПРО“ ЕАД И.П. е признал в хода на досъдебното производство, че през нощта на 4 януари м.г. умишлено е залял с бензин и драснал клечката на возилото, паркирано на улица „Еделвайс“, след което избягал от местопрестъплението.

Според събраните данни И.П. по този начин си отмъщавал за обидни думи, изречени преди време от притежателя на колата, 43-годишния Минко Иванов. Само по случайност тогава се разминало с опожаряване дома на бившия вече павелбански градоначалник Станимир Радевски, живеещ в непосредствена близост.

Съдебно-техническата експертиза установила, че нанесените щети са в размер на 2 555 лв., но на практика колата става само за скрап. Съдът в Казанлък е одобрил предложение за сключване на споразумение, по силата на което освен труда „на полза роду“ готвачът, който е с чисто криминално минало, ще трябва в рамките на следващите 18 месеца да има два пъти седмично срещи с пробационен служител.

Христо ДИМИТРОВ