Гола разходка струва на старозагорец 200 лв.

80

Старозагорец отнесе 200 лв. глоба за гола разходка по обедно време в квартала си. Случаят с безработният и обичащ чашката, а напоследък и пристрастен към дрогата И.Т. е от 7 април, когато примамен от слънчевото време и сгорещен от няколко чаши твърд алкохол решил по обяд да се разходи в района на Индустриалния квартал така, както майка му го родила преди 3 десетилетия.

Наместо да предизвика възхита с релефно очертаните си мускули сред нежната половина на човечеството по време на разходката от дома си на ул. „Марица“ 8А до бензиностанцията на фирма „Петрол“ на улица „Стамо Пулев“ No 1, И.Т. чул само дюдюкания, които видимо нарушили комфорта му и довели до словесен спор с пресрещнали го униформени служители на Второ РУ „Полиция“.

Полицаите учтиво помолили „натуриста“ да си обуе поне панталоните, но в отговор чули, че „това си е негова лична работа“. Тяхна пък (на полицаите, работата) била да го вардят, защото получавали заплати от неговите данъци. След кратка дискусия представителите на МВР отвели младия мъж в управлението за установяване на самоличността и „успокояване на нервите“.

Пред състав на Районния съд на 9 април И.Т. „изповядал“ съжаление за стореното и се „заклел“, че в бъдеще няма да прави опит в посока „гол туризъм“.

Разкаянието, както и чистото съдебно минало „омилостивило“ магистратите и наместо да го пратят да полага общественополезен труд, му наложили само парична глоба.

Петър ХРИСТОВ