Година условно за катастрофа с 2.5 промила

90

12-месечен престой зад решетките, но при 4-годишен отлагателен срок за изпълнение на наказанието получи 22-годишен жител на село Памукчии, който застана пред Темида за катастрофа с лек автомобил при шофиране в пияно състояние.

Инцидентът е от 7 април м.г., когато И.Б. помел с колата си „Рено Еспейс“ автомобила на 24-годишен старозагорец „Ситроен Ксантия“, в който имало още трима пътници.

Сблъсъкът е станал почти на центъра на селото при нарушение на половин дузина членове от Закона за движение по пътищата. Най-тежко пострадал водачът на ситроена, който се оказал с потрошени три ребра. При проверка с дрегера станало ясно, че работещият като монтажник във „Веро скафолдинг“ ЕООД шофьор е седнал зад волана с 2.49 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

Размерът на присъдата е в резултат на сключено споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор, което е одобрено на 10 април т.г. от състав на Районен съд – Стара Загора. На виновника за катастрофата е отнето правото да шофира за срок от 2 години, като се зачита времето от 7 април м.г. до подписването на споразумението. И.Б. ще трябва да заплати и 682 лв. на МВР за направените разходи по досъдебното производство.

(СН)