Глобиха руснак, стрелял пред полицията в Стара Загора

218

С 200 лв. административна глоба се размина пиян руски гражданин с постоянно местожителство в България, който е бил задържан през нощта на 28 януари заради стрелба на метри от Първо РУ „Полиция“ в Града на липите.

47-годишният безработен и неосъждан до момента А.В.З. е произвел неустановен брой изстрели с газов пистолет от тротоара на пресечката на ул. „Свети Княз Борис I“ и бул. „Патриарх Евтимий“ пред погледите на няколко втрещени от действията му минувачи. Веднага е бил подаден сигнал на телефон 112, дежурният на полицейското управление, подпомогнат от неколцина още униформени успели да поставят белезниците на видимо неадекватния от изпитото количество алкохол чужденец.

Две денонощия по-късно А.З. е изправен пред Темида като обвиняем по дело за дребно хулиганство, тъй като нямало щети от действията му. Пред съда руският гражданин изразил съжаление за постъпката си, но така и не дал смислени обяснения за причините, накарали го да извади иначе законно притежавания си пистолет. Инцидентът отсъстваше от предназначения за медиите бюлетин на ОД на МВР – Стара Загора, под претекст, че случаите на хулиганство не се оповестявали.

Христо ДИМИТРОВ