Гласуването за „Мъж на годината“ е спряно след отказа на Мутафчийски и Мангъров да участват

50
Ген. Венцислав Мутафчийски и инфекциониста Атанас Мангъров

Мутафчийски оттегли номинацията си, Мангъров: Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността?

Гласуването в класацията на Дарик радио „Мъж на годината“ беше спряно днес, след като по-рано двама от номинираните претенденти ген. Венцислав Мутафчийски и инфекциониста Атанас Мангъров се възпротивиха от включването им в класацията, предаде mediapool.

Председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски обяви сутринта, че е останал неприятно изненадан от номинацията си в класацията на Дарик радио „Мъж на годината“ и е поискал да бъде изваден от нея. Той обяви това в отговор на журналистически въпрос как приема номинацията в класацията, където бе сложен да се състезава с инфекциониста Атанас Мангъров, с когото са идеологически опоненти по темата за коронавируса.

Мутафчийски обяви, че въпросът вече не актуален, тъй като веднага щом е разбрал за номинацията си се е обадил на шефа на радиото Радосвет Радев и е настоял тя да бъде оттеглена.

Самият Мангъров също не одобрява номинацията си, стана ясно от негов лаконичен коментар пред dir.bg в четвъртък.

„Какво значи „Мъж на годината“, първо? По какво ще мерим мъжествеността – по дължина, по дебелина, по какво… Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде, моля ви се…“, каза Мангъров.

Попитан дали думите му означават, че ще се оттегли подобно на Мутафчийски, той каза: „Какво да продължа, да си мери дължината на моята мъжественост или големината на еди какво.“

Освен Мутафчийски и Мангъров, за приза „Мъж на годината“ са номинирани Стефан и Максим Иванови – баща и син, които поставиха световен рекорд като прекосиха Атлантическия океан с изработената от тях лодка.

Класацията „Мъж на годината“ се провежда още от 1990 година. През годините призът са получавали политици, спортисти, хора на изкуството.

Мъже на годината са били още експремиерите Филип Димитров (1991) и Иван Костов (1998), бившите кметове на София Стефан Софиянски (1995) и Бойко Борисов (2006). Сред отличените спортисти са Емил Костадинов (1993), Христо Стоичков (1994), Веселин Топалов, Пламен Константинов, Димитър Бербатов и други.

По-късно организаторът Дарик радио обяви на сайта на конкурса, че считано от днес гласуването е преустановено, а решението кой да бъде „Мъж на годината“ за 2020 година ще бъде взето от „Академията Мъж на годината“ и обявено на церемония през месец март тази година.