ГЕРБ ще търси мнението на граждани при избора на кандидати за местния вот

307

Организациите на ГЕРБ в Старозагорска област ще отворят своите изборни събрания по места за обикновени хора, които не са пряко ангажирани с политическата партия. Това решение е било взето непосредствено след проведеното в неделя Национално събрание на формацията. Целта на този ход е да бъде взето под внимание мнението на жителите на отделните населени места за потенциалните кандидатури на партията за местните избори тази есен. „По този начин ще имаме по-обективен атестат за всички, които бъдат номинирани. Ще се съгласите, че има разлика в това да има номинации само пред партийния актив, друго е на тези събрания да присъстват граждани, които да дадат своята оценка за номинираните. Това ще ни постави в по-добра позиция на старта на предизборната кампания“, заяви за „Старозагорски новини“ областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. Той съобщи, че подготовката за местните избори вече е стартирала. През следващата седмица партийните организации на ГЕРБ в областта ще дадат начало на събранията, в които ще се дискутират имената на потенциалните кандидати за кметове на общини, общински съветници и кметове на кметства.

За пореден път Пламен Йорданов подчерта, че ГЕРБ ще се стреми към засилване на своето представителство в общините Чирпан, Павел баня и Братя Даскалови. За целта вече се работело активно за намирането на най-подходящите хора. „Силно се надявам, че ще изберем точните кандидати, за да постигнем много по-добри резултати“, подчерта Йорданов. На въпрос за възможни изненади сред номинираните областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора коментира, че изборът тепърва предстои да бъде взет в рамките на събранията по места, които не са с предварително зададен дневен ред и определени имена.

Пред „Старозагорски новини“ Пламен Йорданов определи като положителна работата на кметовете на ГЕРБ в Казанлък, Раднево и Гурково. „Предвид това за мен е най-логично тези наши представители, които са се справили със задълженията си, да бъдат подкрепени за следващ мандат. Разбира се, последната дума имат събранията, които ще се проведат по места.“ По повод очакваното решение на кмета Живко Тодоров Пламен Йорданов заяви, че пред градоначалника на Стара Загора стои задачата да изпълни изцяло поставените преди близо 4 години цели. „Той неведнъж е заявявал, че иска да чуе мнението на старозагорци, преди да вземе своето окончателно решение. Смятам, че така е правилно и Живко Тодоров има право да постъпи по този начин“, допълни Пламен Йорданов.

Живко ИВАНОВ