ГЕРБ – Стара Загора: Категорично сме против плановете на управляващите да превърнат „Марица изток“ в сметище

1518

Областното и общинското ръководство на ГЕРБ – Стара Загора, тази вечер изразиха категорично несъгласие с обявената днес идея на вицепремиера Асен Василев – заводът за изгаряне на софийските боклуци да бъде „преместен“ в комплекс „Марица изток“ с цел удовлетворяване на „зелените“ мераци на ЕК и създаване на трудова заетост на миньори и енергетици.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

Областното и общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Стара Загора остро се противопоставят на плановете на управляващите да превърнат комплекса „Марица изток“ в сметище. Категорично заявяваме, че няма да допуснем на територията на Източномаришкия басейн да бъде изградена мощност за утилизиране на нерециклируеми отпадъци, каквито са намеренията, обявени днес от вицепремиера и министър на финансите Асен Василев. По-щадящо за природата ли е да се горят боклуци, отколкото да се произвежда ток от въглища?! Това не само ще загроби комплекса и страната ни ще загуби енергийната си независимост, но и не кореспондира с целите, заложени в „Зелената сделка“.

От заявеното от Асен Василев става безпределно ясно, че Старозагорска област за държавата не означава нищо.

Общинските съветници от ГЕРБ – Стара Загора, ще внесат декларация в местния парламент срещу намеренията на управляващата коалиция, които ще доведат до пагубна промяна.

(СН)