ГЕРБ се цели в нови кметски места – в Чирпан и Братя Даскалови

172

Общинските структури на ГЕРБ в Област Стара Загора са провели свои отчетно-изборни събрания, на които са били излъчени номинациите за председатели по места. Това разкри за медията ни областният координатор на партията Пламен Йорданов. Бившият народен представител посочи, че тепърва предстои имената да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, но на този етап е ясно, че промени ще има в структурата в Братя Даскалови.

Емил Христов, Галина Стоянова и д-р Румен Йовчев от своя страна са получили пълна подкрепа от страна на местните структури в Стара Загора, Казанлък и Раднево и ще продължат да ръководят общинските дела по места. „Тази подкрепа е сериозен атестат за солидната работа на тези хора през последните години. Нямаше гласове против. Очевидно те са се справили с ръководството на съответните структури. Имайки предвид, че в тези три общини имаме избрани и кметове, смятам, че тази подкрепа към г-н Христов, д-р Йовчев и г-жа Стоянова е оценка и за работата на съответните градоначалници. Това са хора с внушителен политически опит, което вдъхва увереност“, коментира Пламен Йорданов.

С провеждането на отчетно-изборните събрания областната организация на ГЕРБ в Стара Загора на практика стартира подготовката за предстоящите през 2019 г. европейски и местни избори. Членовете на най-голямата политическа сила у нас по места са дискутирали и целите, предизвикателствата и амбициите, които формацията преследва в предстоящите избори. Победи в кметските надпревари в Чирпан и Братя Даскалови са сред ключовите цели за предстоящия местен вот. „Стъпвайки на здравата основа, която имаме, вярвам, че ще успеем да затвърдим влиянието и подкрепата на партия ГЕРБ в обществото. Голямата задача пред нас като ръководство е да извоюваме поне още две кметски места за ГЕРБ в община Чирпан и община Братя Даскалови. Чирпан е третата по големина община в областта, но към този момент изостава чувствително. Целта ни е да намерим достоен човек, който да смени посоката на развитие пред общината. Не по-малко важни ще бъдат усилията за запазване на броя на досега избраните общински съветници от ГЕРБ. Нека не забравяме, че местното самоуправление се реализира през местните парламенти“, анонсира Йорданов.

В организационен план тепърва предстои структурите по места да определят кандидатите за кметове и хора, които ще намерят място в листите за общински съветници. Оценката на областния координатор на ГЕРБ в Стара Загора е категорична: „Партията се намира в добра форма преди предстоящата изборна година“.

Живко ИВАНОВ