ГЕРБ издига д-р Душо Гавазов за кмет на община Мъглиж

337
Д-р Душо Гавазов е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е "Медицина" в Тракийски университет. Работил е като лекар-ординатор в отделение "Уши, нос, гърло" в Университетска болница - Стара Загора, и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. От 11.11.2011 г. е заместник-кмет на Мъглиж. Семеен, с две деца

ВМРО също застава зад номинацията на дългогодишния зам.-кмет

Д-р Душо Гавазов е кандидатът за кмет на партия ГЕРБ на предстоящите извънредни частични избори, които са насрочени за 28 февруари. Тяхното провеждане се налага заради кончината на кмета Господин Господинов.

Зад номинацията на дългогодишния зам.-кмет на община Мъглиж д-р Гавазов застава и ВМРО. Това обявиха на съвместна пресконференция представители на двете формации.

Това ще бъде първият вот в България в условията на пандемия.

Пред журналисти Гавазов благодари за доверието и подчерта, че ще продължи да работи за европейския облик на Мъглиж.

„Моето предимство пред всички останали евентуални кандидати е 9-годишният опит, който имам като зам.-кмет в екипа на Господин Господинов. Заставам зад всяко едно решение през този период“, заяви д-р Гавазов. Той сподели, че очаква нелека предизборна кампания, но отбеляза, че местният вот не е партиен, а личностен. „Ще направя всичко възможно да привлека вота на всички жители на общината. Ще продължа да работя усилено за европейската визия на Мъглиж“, подчерта кандидатът за кмет.

Д-р Душо Гавазов разкри, че ако получи доверието на жителите на общината, ще заложи на двама зам.-кметове в своя екип, един от които ще бъде Рени Малева, настоящ временно изпълняващ длъжността кмет след кончината на Господинов. Кандидатът за кмет на Мъглиж оповести още и своето намерение дейностите по сметопочистване и сметосъбиране да бъдат делегирани на звено към общинска администрация. Инфраструктурата е ключовият приоритет, който ще залегне в управленската му програма. „Акцентът ще е уличната и пътната мрежа, но не само. Ще продължим със социална и образователна инфраструктура. При 12 000 души община имаме 5200 представители на етноси. Те трябва да бъдат обхванати. Ако тези хора нямат образование, те няма да се реализират на пазара на труда. Ще работим усилено с моя екип за подобряване на здравната инфраструктура“, ангажира се още Гавазов.

Представителите на ГЕРБ и ВМРО, които участваха в брифинга

Той бе категоричен, че не се притеснява от нищо в предстоящата предизборна кампания и отхвърли всички твърдения по свой адрес, разпространявани в социалните мрежи. „Аз съм прагматичен човек, с висок праг на критичност към човешката глупост. Не съм собственик на болницата в Радунци. Нямам имение, нямам акции в транспортна фирма в Мъглиж, нямам акции и на друго място. Гордея се, че за първи път образователната инфраструктура в община Мъглиж получи друг облик. Горд съм, че читалищата са обновени. Не мога да не се гордея, че до 3 месеца ще влязат 600 000 лв. за пристрояване на две нови групи в детската градина. Много са поводите за гордост. Важното днес обаче е какво ще направя за в бъдеще“, коментира още д-р Гавазов.

Кандидатурата на дългогодишния зам.-кмет е единствената публично обявена към момента номинация за предстоящите частични местни избори в малката община. При представянето на номинацията на д-р Душо Гавазов областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов заяви, че е спокоен за европейското бъдеще на Мъглиж. „Д-р Гавазов е човекът, който е свързан с успешното управление на общината. Много съм спокоен да обявя неговата кандидатура, не защото съм убеден, че ще спечели изборите, а защото ще гарантира развитието на Мъглиж. Той е доказал, че може да се справя с предизвикателствата, стъпил е здраво на земята и има до себе си добър екип“, каза Йорданов и уточни, че кандидатурата на д-р Гавазов е издигната, след като е направено широко допитване до жителите на общината и той е получил категорична подкрепа.

От своя страна областният координатор на ВМРО Антон Андонов мотивира подкрепата на партията за кандидатурата на д-р Душо Гавазов със свършеното от него през годините в качеството му на зам.-кмет. „Наред с това виждаме една тенденция на обединение между БСП и ДПС на местно ниво. Затова смятам, че е нужно да опонираме на подобни процеси“, коментира още Андонов.

Кандидатът за кмет д-р Гавазов изрази надежда, че добрият тон няма да бъде нарушаван в предстоящата предизборна кампания.

Живко ИВАНОВ