Георги Ангелов е играч на декември, според InStat

43

Централният бранител на „Берое“ Георги Ангелов, който намери място и сред „трикольорите“, бе избран за Футболист No 1 в efbet Лига за месец декември, според платформата InStat Index. Друг бероец – Еривалдо, пък остана с призовото трето място. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с InStat Index – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За първи път от създаването на класацията наградата получава централен защитник, а Ангелов остана без конкуренция за декември с индекс на InStat – 356. Другият футболист на „Берое“, класирал се в Топ 3 – португалецът Еривалдо, пък събра индекс 339.

Припомняме, че за победител се обявява футболистът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

(СН)