Гардът на шампионкитe се завръща в родината си

60
Саманта Лоджик

Иначе „Берое – Стара Загора“ ще започне участието си в женския Еврокъп директно от редовния сезон

Доскорошната баскетболистка на шампионките и носителки на националната купа „Берое – Стара Загора“ Саманта Лоджик ще продължи своята кариера в родината си. Гардът ще облече екипа на американския „Уисконсин Гло“, състезаващ се в лига GWBA.

Припомняме, че Лоджик взе участие в 15 мача за заралийки във всички турнири през сезона, като записа средно по 11.5 точки, 5.6 борби и 5.4 асистенции. Тя помогна на тима да спечели както титлата, така и Купата на България за Сезон 2021/22.

В кариерата си баскетболистката е играла още за „Атланта дрийм, „Сан Антонио старс“, „Кот д`Опал Кале“, „Аделейд лайтнинг“, „Флаинг фоксис“ – Виена, „Йънг ейнджълс“ – Кошице, и „Резиданс“ – Валферданж.

Иначе „Берое – Стара Загора“ ще започне участието си в женския Еврокъп директно от редовния сезон, обявиха от ФИБА.

Тимовете отново ще са разделени на две конференции. Шампионът и носител на Купата на България при дамите ще бъде в Конференция 1 заедно с още 18 отбора – турските „Орман – Генчлик“, „Айдин“, „Галатасарай“ и „Бурса“, унгарските „Печ“ и „Уни“ – Гьор, полските „Люблин“, „Гожов“ и „Арка“ – Гдиня, румънския „Арад“, гръцкия „Панатинайкос“, израелския „Макаби Бнот Ашдод“, словашките „Пиещянске чайки“ и „Кибиркщис“, както и четири тима от квалификациите.

В редовния сезон ще бъдат разделени в групи от по 4 отбора…

(СН)