В 216 секции ще гласуват избирателите от община Стара Загора на 2 октомври

168
Участниците в консултациите

Общо 216 секционни избирателни комисии ще бъдат ангажирани с провеждането на извънредния вот за избор на народни представители на 2 октомври. 159 от тях са с по 9-членен състав, 49 – със 7-членен, 7-членен е и съставът на подвижни избирателни секции, обслужващи хора с трайни увреждания. Заявления за гласуване в такава се приемат до 17 септември (включително).

Днес в Община Стара Загора се проведоха консултации за съставите на СИК и ПСИК, водени от секретаря на общинска администрация Делян Иванов в присъствието на председателя на РИК – Стара Загора, Кристиан Баджаков, зам.-председателя Теодора Крумова и Денко Денев – член на комисията. От страна на местната администрация присъстваха още Даниела Желязкова – старши юрисконсулт, Атанас Пашов – началник-отдел „Административно и информационно обслужване“ и Жанета Маринова – главен експерт.

Участваха представители на коалициите „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, „БСП за България“ и „Демократична България – обединение“, и на политическите партии ДПС, ИТН и „Възраждане“.

С единодушие бяха приети определените квоти за ръководство и членове на избирателните секции – „Продължаваме промяната“ – 390, ГЕРБ-СДС – 350, ДПС – 226 и по 216 позиции за „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Демократична България – обединение“ и „Възраждане“. Общо 1830 души ще бъдат ангажирани в СИК и ПСИК.

Предстои до 17:30 часа на 30 август (вторник) в стая 211 на Община Стара Загора да бъдат представени окомплектованите поименни предложения. До 1 септември те ще бъдат предадени на Районната избирателна комисия.

(СН)