В събота на ул. „Шампион“ 1 – бал „Среща на поколенията“

78

Неслучайно избраният ресторант „Арт“, намиращ се на улицата с много значителното име и номер – ул. „Шампион“ 1, до Градския стадион „Берое“, ще бъде домакин на бал, организиран от Спортно училище „Тодор Каблешков“ – Стара Загора! Форумът ще премине под надслов „Среща на поколенията“ и ще се състои в събота, 22 юни, от 19:30 часа…

На 7 декември, с нарочно тържеството ще бъде отбелязан 45-годишният юбилей на Спортното училище „Тодор Каблешков“ – Стара Загора!

Припомняме, че учебната 2018/19 е по-особена за Училището за шампиони, защото преминава под знака на 45-годишен юбилей. „Празникът е повод за равносметка и размисъл за това как е поставено началото, какво и колко е постигнато през годините и защо трябва да продължим напред. Ние имаме самочувствие на Училище за шампиони, защото наши ученици са участвали непрекъснато в седем поредни олимпиади – от 1992 г. досега! Гордеем се, че те са заслужили честта да пренасят факела на олимпийския огън, защото имаме бронзов медал от олимпийски игри в Пекин ‘2008 г. – на бореца в класическия стил Явор Янакиев. Това е единственото олимпийско отличие на старозагорски спортист, спечелено след далечната 1980 г., когато Димитър Найденов завоюва сребърен медал по джудо от бойкотираната Москва ’80…“, сподели директорът на Спортното Димо Неделчев.

(СН)