В събота Бозуковото кафене събира следовниците на д-р Петър Дертлиев

71

БСДП ще участва във вота за представители в Европейския парламент, издигайки социалната идея за ЕБД

Навръх Тодоровден, 16 март, Изпълнителното бюро на Българската социалдемократическа партия ще проведе в Казанлък свое заседание, касаещо изборите, които ще бъдат проведени през 2019 г., информира председателят на партията Йордан Нихризов. В отколешното средище на социалдемокрацията – Бозуковото кафене, в центъра на Града на розите ще бъде чествана и 110-годишнината от кметското управление на социалдемократа Константин Бозвелиев.

„Този юбилей е знаков и идва да ни покаже, че в кампанията за избори на представители в Европейския парламент БСДП залага на десетилетните си традиции. Както вече заявихме, ние ще участваме във вота, издигайки социалната идея за Европейски базов доход (ЕБД). Той в най-пълна мяра ще осигури трите наши основополагащи принципа – „свобода“, „справедливост“ и не на последно място – „солидарност“, допълни още Нихризов. Той не скри, че партията на д-р Дертлиев ще води преговори и може да подпише коалиционно споразумение с други демократични партии и движения за участието на евровота, при условие че те приемат в програмата си идеята за ЕБД. Чисто формално бъдещата листа е нужно да предвижда участие минимум на един представител на БСДП, който се задължава да представя и пропагандира чрез своето участие идеята за ЕБД. В тази връзка социалдемократите ще организират редица форуми и дискусии с неправителствени организации и синдикати…

Колкото до решението за формата и начина на участие в изборите за местни органи на властта, то ще бъде взето от БСДП след приключване на изборите за Европейски парламент. До този момент местните организации на БСДП трябва да изготвят своите предложения за участие в кампанията и представят съответните кандидати с идеите им за развитие на отделните общини.

Георги ГЕРЕНОВ