В старозагорско училище посрещат първолаците със специални послания

109

Преподавателите в първи клас от Основно училище „Кирил Христов“ в Стара Загора са изпратили специални писма и отличителни знаци до своите бъдещи ученици

„Здравей, мило дете!

Може би още не можеш да четеш, но някой възрастен със сигурност ще ти прочете тези редове: Аз съм твоята учителка. Да знаеш само как се радвам, че ще бъдем заедно, и с какво нетърпение те очаквам. Очакват те и твоите нови приятели: Предстоят ти толкова интересни неща! Не си мисли, че учението е трудно нещо, защото аз ще бъда до теб винаги и ще ти помагам. Изпращам ти този знак, за да те разпозная…“, се казва в писмата, изпратени до всеки първокласник. Децата, които за пръв път ще прекрачат прага на училището, ще бъдат със специални знаци с имената им.

„Вече пета година съм в това училище, чувствам се като у дома си. Тук се работи екипно, всичко правим заедно. Очаквам с трепет новите ученици“, споделя Елена Колева. Тя е учителката на I „д“ клас. За първия учебен ден е приготвила темата „Морско пътешествие“ за децата, които ще обучава и възпитава в следващите години. На дъската ще бъде изобразено синьо море, първолаците ще пътуват с кораб, ще преодоляват препятствия по пътя до съкровището. А като стигнат до него ще открият ценни мисли и по една жълтица. „Вълнувам се много, наясно съм, че днешните деца са по-информирани, по-буйни, но се надявам родителите да съдействат“, допълва Колева.

Първокласниците от I „в“ клас пък имат чисто нова интерактивна дъска. Класната Цвети Бойчева и по-младата й колежка Ралица Петрова вече са наредили по чиновете новите учебници и тетрадки за бъдещите си възпитаници. При тях за първия учебен ден ще има игра „Незнайка в училище“, със специалното участие на актрисата Елена Азалова.

Общо пет паралелки са първокласниците тази година в ОУ „Кирил Христов“. И останалите учителки Елена Начева, Марияна Вълчева и Милена Бойчева с трепет очакват своите нови възпитаници.

Тържественото откриване на новата 2018/2019 учебна година ще се състои на 17 септември от 9:00 часа в двора на училището.

(СН)