В Стара Загора ще рециклират безплатно ненужни мебели

123

За поредна година Община Стара Загора подкрепя кампанията „Да изчистим България заедно“. За провеждането й са осигурени 5 000 полиетиленови чувала и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба, които ще бъдат предоставени на желаещите граждани чрез административните бюра на Община Стара Загора, по райони, в рамките на работното време за периода – от 12 до 15 септември 2018 г., от 8:30 часа до 17:30 часа.

В събота и неделя (15 и 16 септември) достъпът до депото на „Регионален център за управление на отпадъците – Стара Загора“ в землището на с. Ракитница ще бъде свободен за всички транспортни средства, които ще извозват събраните по време на инициативата отпадъци, включително за частни транспортни средства, съобщиха от пресцентъра на Общината.

През този период желаещите граждани могат със собствен транспорт да извозват и предават за третиране в Центъра едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни мебели: шкафове, гардероби, легла, матраци, дивани, фотьойли и други).

По време на кампанията – 15 и 16 септември, операторът на депото Консорциум „РСУО Стара Загора“ ще приема за депониране събраните от гражданите отпадъци безвъзмездно и ще ги третира при минимални такси за Община Стара Загора.

Предвидените за почистване места на територията на община Стара Загора по избор на гражданите са: междублокови пространства, детски площадки, спортни площадки, паркове и градини. Служителите на Община Стара Загора също ще се включат в инициативата по почистване.

(СН)