В Стара Загора стартира младежката кампания „Дари, за да зарадваш“

64

По инициатива на Младежки общински съвет Стара Загора на 1 декември стартира предколедното издание на благотворителната кампания „Дари, за да зарадваш“.

Същия ден в социалните кухни в църквите „Св. Димитър“ и „Св. Паисий Хилендарски“ в кв. „Зора“ пристигнаха поредните събрани дарения, този път от ученици от Второ основно училище „П. Р. Славейков“.

Втората благотворителна целогодишна кампания „Дари, за да зарадваш – 2“ на Младежки общински съвет започна на 28 януари т.г. Първата през 2018 година бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище. Тази година кампанията има за цел да помогне на човек в нужда. Младежите отправят апел, че можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година.

„Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд значи много“, призовават те. В кампанията може да се включи всеки, който има желание и, разбира се, има възможност да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Досега над 250 кг хранителни продукти са стигнали до хора, които имат нужда от тях.

Освен старта на кампанията на 1 декември – Световен ден за борба със СПИН/ХИВ, младежите проведоха и превантивна информационна кампания „Моето здраве е моето право“.

(СН)