В Стара Загора има гражданско общество, смята председателят на ОбС

79
Председателят на Общински Съвет Стара Загора Таньо Брайков с кмета Живко Тодоров по време на последната си за 2018 г. среща с медиите

Общо 78 дела са били заведени срещу решения на местния парламент, от тях 45 са прекратени

Срещу решения на Общински съвет Стара Загора, взети миналата година, в Административния съд са били заведени общо 78 дела, 45 от които са прекратени. „Това говори, че в Стара Загора има гражданско общество“, коментира председателят на местния парламент адв. Таньо Брайков на последната за 2018 г. среща на местната власт с медиите.

Част от делата – 7 на брой, са били срещу решението на ОбС за дарението на ресторант „Аязмото“, които са приключили с окончателно решение на ВАС и дарението беше официално финализирано в навечерието на Коледа. Друга част от делата – понастоящем висящи, са били във връзка с Подробния устройствен план на „Бедечка“, а също и с наложените от Общината строителни забрани за строеж в едноименния парк.

През 2018 г. Общински съвет Стара Загора е провел 11 заседания, на които са взети 708 важни решения. Брайков оцени работата на местните старейшини като добра, а комуникацията с институциите – като перфектна.

Най-важното решение, което предстои пред местния парламент, е приемането на бюджета за 2019 г. на Община Стара Загора, както и изменението на Наредбата за местните данъци и такси в предвид новата законодателна промяна за автомобилите и екологията. Останалите данъци и такси няма да бъдат променяни, обяви кметът Живко Тодоров.

(СН)