В Стара Загора е осигурен безплатен градски транспорт за ученици и студенти в първия учебен ден

333

И тази година градският транспорт в Стара Загора ще е безплатен за всички ученици и студенти на първия учебен ден – 16 септември. Инициативата е на кмета Живко Тодоров и е жест към всички учащи се, с пожелание за успешна учебна година, съобщиха от пресцентъра на Общината.

До първите ученически занятия в Стара Загора ще бъдат освежени и хоризонталните маркировки около учебните заведения в града. Освен това се работи и по подмяна на светофарните уредби, като вече близо половината са нови. Дейностите са част от втората фаза на проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт“.

По повод завръщането на интензивния трафик след лятото в навечерието на новата учебна година част от обществения транспорт в Стара Загора ще има специални стикери, които ще напомнят, че убиването на скоростта спасява животи. Традиционната кампания на Радио FM+, която и тази година е подкрепена от старозагорската общинска администрация, има за цел да насочи вниманието и на шофьорите, и на пешеходците да бъдат бдителни и толерантни.

(СН)